Mello - Betting på Melodifestivalen 2019

I februari är det dags för sex veckors av musikfest när Melodifestivalen gör sin årliga turné runt om i landet. 28 artister har valts ut och gör upp om segern som innebär representation i Sverige under Eurovision i Israel. Trots att låtarna inte spelats ännu går det redan nu att betta på vem som ska vinna musiktävlingen. Sverige vi har ett resultat!

/mello.jpg

Kanske inte ännu men vi har i alla fall fått reda på vilka artister som kommer att delta i melodifestivalen 2019. Totalt är det 28 bidrag på fyra deltävlingar där de två bästa är direktkvalificerade till finalen på Friends Arena medan trean och fyran går vidare till andra chansen vars deltävling skickar ytterligare fyra bidrag till den svenska finalen. Så här ser schemat ut:

Deltävling 1: Göteborg 2 februari

Deltävling 2: Malmö 9 februari

Deltävling 3: Leksand 16 februari

Deltävling 4: Lidköping 23 februari

Andra chansen: Nyköping 2 mars

Finalen: Friends Arena, Solna 9 mars

Intressant startfält

Av de 28 bidragen är det hela 20 deltagare som tävlat tidigare. Det finns några riktigt rutinerade rävar som till exempel Ann-Louise Hanson som gör sitt tolfte framträdanden varav första kom redan 1963. Andra erfarna deltagare är Andreas Johnson, Arvingarna, Lia Hedlund och Martin Stenmarck. Vinnaren från 2010 Anna Bergendahl ställer upp för andra gången.

Den populära samen Jon-Henrik Fjällgren deltar för andra gången med en låt av schlagerkungen Fredrik Kempe. Enligt spelbolagen har Jon-Henrik en stor chans att vinna då han på förhand ligger trea enligt oddsen. Tvåa enligt spelbolagen är den blott 15-årige Bishara som har en låt av förra årets vinnare Benjamin Ingrosso. Laila Bagge gick ut och tipsade om supertalangen som alltså enligt bettingsidorna är den andra favoriten att vinna hela melodifestivalen.

Duo favoriter

Enligt spelbolagen blir det dock en annan vinnare som representerar Sverige i Eurovision. Hanna Ferm & LIAMOO deltog båda i Idol fast olika år. Extra roligt var det att Hanna Ferm av en slump fick sjunga en duett med LIAMOO i en deltävling i Idol när LIAMOO hade vunnit året innan. Det har sedan dess ryktats om att duon blivit ett par och nu ställer de alltså upp tillsammans i melodifestivalen.

Det är inte så konstigt att duon är favoriter med tanke på de bådas fantastiska talang och Hanna Ferm kom tvåa i Idol när hon deltog. På tal om Idol är talangprogrammet representerade frekvent i “mellon” och 2019 är inget undantag. Vinnaren Lisa Ajax deltar vilket även Rebecka Karlsson, Zeana och Anna Bergendahl gör.

Betta på Melodifestivalen med ett av våra rekommenderade spelbolag. Då vet du att du får bäst odds för den svenska spelmarknaden!